Een bewustzijn

In 2019 ontdekte ik (een deel van) mezelf dat ineens heel veel dingen duidelijk maakte…. In een levensloopbaanbegeleidingstraject zette de toen voor mij onbekende term ‘creatief generalist’ een aantal dingen in perspectief. 

De ‘Multipotentialite’-TED-talk van Emilie Wapnick hierover deed me bijna van mijn stoel vallen. In tranen aanhoorde ik waar ik al die tijd mee geworsteld had…. Een verklaring voor mijn zogenaamd door de maatschappij bestempelde ‘gebrek aan ambitie’, ‘burn-out’. Een besef dat ik geen schuldgevoel moet hebben omdat ik in mijn ogen gefaald had op die éne job waarvoor ik had gestudeerd en geacht werd voor de rest van mijn leven uit te oefenen, beu te zijn…

Sinds dat besef is het een weg geweest te accepteren dat ik me onder die noemer mag scharen. Niet alle vraagstukken uit het verleden zijn daarmee opgelost, maar een pad is gebaand. Nog steeds zoekende naar de juiste vorm, elke dag bijschavend.

Ik ondertekende ‘mijn’ manifest van de creatief generalist. Daarnaast weet ik dat creatief generalist zijn maar één aspect is van mijn persoonlijkheid. Het benoemt mijn vele interesses, het feit dat ik veel variatie nodig heb, en liefst continu bijleer, meer ook niet.  Maar ook niet minder. 

Projectmatige kameleon is daarbij een term, een tool. Ik benoem mijn talenten en dat wat ik leuk vind en vooral wat dit kan betekenen voor anderen.

Een (levens)reis 

Weg van zekerheid, weg van wat anderen zeiden hoe het zou moeten zijn, weg van mijn eigen angsten en beperkte overtuiging, verliet ik in 2019 België voor een wereldreis. Ik verkocht mijn huis en mijn spullen. Ik maakte een levensveranderende beslissing, ‘out of my comfortzone’…. Een queeste om een een zoektocht, een levensdoel, vorm te geven.

Met vallen en opstaan, maar ik ga ervoor. Ik worstel, stel vragen, boek successen, ik twijfel, voel me soms zeker, soms vol zelfvertrouwen. Ik experimenteer, ontdek, krijg spiegels, ik leer… 

Mijn ‘call to courage’.

“A journey of a thousand mile starts with one single step.”

Een website

“Wie ben ik?” 
“Waar hou ik van?”
”Hoe zit mijn mooiste leven eruit?”

Met dergelijke vragen ben ik de laatste jaren aan een zoektocht – of noem ik het een hernieuwde ontdekkingstocht – begonnen.  

Op mijn persoonlijke website www.cindyvansteelandt.be vind je mijn hersenspinsels, mijn verhaal van verandering, mijn creativiteit terug.

Tevens een link naar mijn Instagram profiel terug waar ik mijn visie op  #thelittlethings en #sienrisereality in foto’s weergeef.

Dit is mijn stukje kwetsbaarheid ‘in the open’ #acalltocourage.

Een kameleon

Enkele termen die me typeren:

zorgdrager, ‘vrouwusje-van-alles’, samenvoeger, initiatiefnemer, creatief generalist

Ik ben een vriendelijk persoon, beleefd, bescheiden, lief en (soms té) enthousiast. Ik heb een natuurlijke drang naar controle, een sterkte én een zwakte tegelijk. Ik besteed veel zorg aan de uitwerking van projecten zowel in mijn eigen leven als in mijn werksfeer (als iets me boeit dan toch, dus ik kies de projecten zorgvuldig). 

Ik ben een specialleke en doe de dingen graag op mijn manier, met zorg, aandacht voor de anderen, met de beste intentie. Ik doe de dingen op de best mogelijke manier die ik kan doen!

“There is no starting or stopping
there is only doing “

Een missie

Mijn missie is dingen doen die ik leuk vind en daarbij betekenisvol zijn voor anderen, terwijl ik mijn manifest van ‘projectmatig kameleon’ naleef.

SIENRISE?
SIEN-RI-SE 

Een combinatie van het fonetisch geschreven eerste deel van mijn voornaam en de combinatie van de eerste letters van het Latijnse ‘rire’ (lachen) en ‘senses’ (voelen).

Sienrise is een platform om mijn verlangen naar variëteit in werk een plek te geven.   De term ‘projectmatig kameleon’ duidt aan dat ik niet te reduceren ben tot één interesse of één job maar dat ik vanuit het oogpunt van een creatief generalist voordeel haal uit korte-termijn projecten om verveling tegen te gaan, niet zozeer omdat het saai is, doch eerder vanuit een verlangen naar nieuwe uitdagingen.  

SIENRISE = een uitwisseling van talenten, ervaringen, kennis, tijd en aandacht

Iets wat ik leuk vind om te doen, iets wat jij nodig hebt.  Een uitwisseling 🙂

Een manifest

“You don’t have to be great to start but you have to start to be great

Mijn ‘manifesto’ om een projectmatige kameleon te zijn, een creatieve generalist:

  • Ik hoef niet te kiezen tussen de ene pool of de andere. Een vat vol tegenstellingen zijn is oké.
  • Mijn ware zelf kan uit verschillende gedaantes bestaan. Ik ben niet vast te pinnen op één interesse of één job. Ik hoef dus niet meer te zoeken naar die ene ‘ware zelf’. Ik stop dus ook ernaar te zoeken.
  • Ook al overtreft een specialist of expert in een vakgebied mijn kennis of ervaring binnen een specifiek veld, door het leggen van linken, losse eindjes aan elkaar te knopen, bruggen te bouwen, bewijs ik mijn meerwaarde als generalist. Generalisme is ook een specialisme. Breedte en diepte hoeven elkaar niet uit te sluiten.
  • Ik kijk waar mijn nieuwsgierigheid dat moment uitgaat.  
    Meervoud in plaats van enkelvoud.
  • Door nieuwe interesses te exploreren bouw ik ervaring op.  Niet alles moet opleveren, leiden tot een fulltime job, business of diploma.  Alles kan mijn werk op een positieve manier beïnvloeden.  Als het energie geeft, dan is het al een goede reden om te doen.